Cilj gastronomske platforme WE LOVE LOCAL, predstavljene na eventu 22. svibnja u zagrebačkom restoranu Rougemarin City, podrška je i ekonomsko osnaživanje malih proizvođača autohtonih proizvoda. I Nord Produkt podupire domaće te će svojim proizvodima podržati vrijedne hrvatske proizvođače okupljene u ovom projektu. Projekt se održava se podršku dvojice vrhunskih chefova, Marina Medaka i Rudolfa Štefana, a pokrenuli su ga marketinška agencija Alert i lifestyle portal Journal.hr, uz potporu Nord Produkta.

Zašto podržati lokalne proizvođače?

Zajednički cilj sudionika je podrška, rast, jačanje i ekonomsko osnaživanje malih proizvođača autohtonih proizvoda. „Drago nam je da možemo svojim proizvodima podržati ostale vrijedne hrvatske proizvođače okupljene oko We love local projekta. Već gotovo 30 godina vrijedno radimo kako bismo svojim partnerima i korisnicima pružili kvalitetu, usluge i podršku kakvu žele bilo da se radi o kuhinji, kupaonici ili najnovije – mobilnim kućicama, a naše marke Nord, Schmidler i Armal su svima dobro poznate po svojoj pouzdanosti. Takvi smo i mi, pouzdani. Nadamo se da ćemo zajednici doprinijeti na najbolji način.“, podršku platformi We love local iskazao je Silvije Čakanić, predsjednik Uprave Nord Produkta.

Brojni su razlozi zašto podržati male lokalne uzgajivače. Svi volimo hranu koja je jako kratko putovala od zemlje do stola i koja ima fantastičan okus i teksturu. Lokalno uzgojene namirnice osnova su kvalitetne prehrane, nutritivno su bogatije, svježije i jeftinije od onih koje do nas dugo putuju. Lokalne zajednice se s vremenom ekonomski osnažuju. I mi smo kao hrvatski proizvođači kuhinja prepoznali ove razloge i prihvatili sudjelovanje u projektu koji podupire domaću proizvodnju.