Gastronomska platforma WE LOVE LOCAL podržava lokalne proizvođače i tako vraća u modu lokalnu hranu i sezonske namirnice. Projekt je pokrenuo portal Journal.hr uz podršku Nord Produkta i marketinške agencije Alert, a održava se u partnerstvu s vrhunskim chefovima Rudolfom Štefanom (Pellegrini) i Marinom Medakom (Rougemarin).

We love local zamišljen je kao društveno korisni projekt čiji je cilj povezati male lokalne uzgajivače i proizvođače hrane s restoranima koji serviraju najbolja jela pripremljena od lokalnih namirnica. Kao renomirani hrvatski proizvođač kuhinja brenda Nord, tvrtka Nord Produkt, partner je ovom odličnom projektu najavljenom u ožujku na međunarodnom kongresu Chefs´Stage u Šibeniku.

 

Zašto podržavamo lokalne uzgajivače? 

Zato da bismo uživali u hrani koja je svježa. Zato da bismo uživali u hrani koja je koja je jako kratko putovala od zemlje do stola i koja ima odličan okus. Zato što su lokalno uzgojene namirnice nutritivno bogatije, svježije i jeftinije od onih koje do nas dugo putuju.

Lokalna gastronomija?

We love local upoznat će vas s gastronomskom pričom o autentičnosti naše autohtone kuhinje i kvaliteti koja se temelji na tek ubranoj lokalnoj namirnici. Posebnost našeg kulinarstva dolazi iz tradicionalno uzgojenih lokalnih namirnica i raznolikosti povijesnih utjecaja (Venecija, Austro-Ugarska, Francuska i Turska) na našu autohtonu kuhinju.

 

Više informacija o projektu We love local uskoro.